BAHAN-BAHAN
170 Gram marjerin
100 gram gula
1 biji telur
130 gram tepung gandum
1/4 sudu kecil serbuk penaik
50 gram tepung jagung
2 sudu susu tepung
50 gram oat
20 gram sultana / kismis hitam
80 gram koko crunch - diramas kasar
Hiasan -- ceri merah
Cara Menyediakan :
1. Pukul majerin dan gula dengan sebati sehingga kembang
2. Kemudian masukkan kuning telur dan pukul sehingga sebati.
3.Ayak tepung gandum, serbuk penaik , tepung jagung dan susu tepung, kemudian gaulkan bersama oat dan sultana
4.Masuk semua bahan kering dan gaul
5. Sudukan lebih kurang 10 gram ke dalam cawan kertas,
6. Hias dengan ceri merah yang di potong mengikut kreativiti anda.
7. Bakar dalam ketuhar dengan kepanasan 180 darjah selama 15- 20 minit...dan sejukkan...
1. Pukul majerin dan gula dengan sebati sehingga kembang
2. Kemudian masukkan kuning telur dan pukul sehingga sebati.
3.Ayak tepung gandum, serbuk penaik , tepung jagung dan susu tepung, kemudian gaulkan bersama oat dan sultana
4.Masuk semua bahan kering dan gaul
5. Sudukan lebih kurang 10 gram ke dalam cawan kertas,
6. Hias dengan ceri merah yang di potong mengikut kreativiti anda.
7. Bakar dalam ketuhar dengan kepanasan 180 darjah selama 15- 20 minit...dan sejukkan...
4 comments:
salam ol fren.. sedapnye biskut ni. nak sket bleh?
masuk sini aje ternampal makanan.. lahai sabo je hihi
assalam mimi, sedapnya, oh dh byk masak2 kat sini ya
@ EmbunRosaliza lebih kurang begitulah....
@mamapipie... huhuhuhu cuba la....resepi tu
Post a Comment