Thursday, August 19, 2010

BLOGSTARZ PENIPU..!!

          Salam...semua..minggu nie mimi mengorak langkah untuk kembali bertugas seperti dahulu kala...Ketika lunch  ..mimi bersama-sama dengan rakan -rakan  lunch diluar....dalam lapan mata di satu meja ....sempat juga berdebat tentang beberape perkara....antaranya BLOGSTARZ...blogstarz penipu...

           Almaklumlah hampir dua bulan mimi tak bersama-sama dengan rakan pejabat ...so banyak perkara yang timbul menjadi perbualan hangat...mimi lebih minat pada internet...so kali ni mimi cuba nak kupas tentang BLOGSTARZ... di perbualan mimi ... cuba tengok nie menarik tentang blogstarz.. pengajaran-bersama-blogstarz

              Mimi terkejut juga pada mulanya...baru mimi tau ada dikalangan orang melayu yang serius untuk memajukan dunia I.T.nak bagi celik I.T dikalangan orang melayu..
Niat yang bagus dan murni..seronok juga  pada mulanya bila dengar tentang blogstarz..
Pencarian bermula pada sebuah artikel disini LEBUR RM99.00 ADALAH TITIK PEMULA BAGI MIMI UNTUK mengupas lebih lanjut lagi..

               Tertarik dengan artikel disini NILAI SEBENAR BLOGSTARZ mimi berangapan bukan penulis blog itu suka-suka untuk menulis kalau bukan dari fakta yang lengkap..em...Siapa dikalangan kita yang tak nak duit...bila dah ada jalan yang dipromosikan pastinya kita berlumba-lumba ...adat dalam kehidupan jatuh tersungkur digilis lori pula..ramai dikalangan yang telah join blogstarz..namun hakikatnya...mereka tertipu dan luahan rasa yang mimi dapat cari disini  luahan rasa dan juga disini skimtipu.com. Apakan daya hanya coretan maya yang dapat dilihat untuk luahan rasa hati mereka.. mengapa..?

               Sayang seribu kali sayang ..nama Blogstarz dan segala macam muslihat tidak berpanjangan , mengorak langkah ke tahun 2010 ini...   ramai dikalangan penjana duit melalui online lebih berhati-hati..
 BUKAN CORETAN INI UNTUK MENJATUHKAN BANGSA SENDIRI..
Tapi................. mimi rasa terkilan.... bangsa sendiri sangup menindas bangsa sendiri...cuba bayangkan ..terdetik seseorang itu untuk mengetahui tetang dunia I.T .... dan menemui blogstarz...terkandas di tengah jalan dengan sejarah hitam bersama dengan blogstarz...mungkin terkubur niat untuk mempelajari I.T.. Dimana MOTO blogstarz untuk mencelikkan bangsa melayu yang buta I.T...adoi..

              Semakin ramai yang sumpah seranah....adakah hidup akan menjadi damai dan tenteram...teringat mimi pada satu ayat.."DUGAAN YANG PALING HEBAT ADALAH DENGAN KEKAYAAN HARTA YANG MELIMPAH RUAH"...SEMOGA DAPAT DIJADIKAN PENGAJARAN..BUAT MIMI /
Free Auto Backlink

43 comments:

nuriz said...

blogstarz tukar jadi gengstarz pulak le. Buat malu bangsa sendiri je.

aril said...

nasib baik wak xterjebak dengan gengstarz ni...kalau tak tercemar agama dan bangsa..

Aby Umy said...

terimakasih sobat sudah berkunjung ke blog saya
berkunjunglah selalu?
hehe

mimi said...

@aby umy...thanks jua sudi berkunjung,,

mimi said...

Buat semua member2 kalau ader yang nak dikongsi serba sedikit disini tentang BLOGSTARZ nie amatlah dialu alukan...semoga yang bauk kita jadikan pengajaran.......

•:*:• 8 - July •:*:• said...

xsangka plak macam nih sebenar nye..mujur xjoin.....huh...

mimi said...

em..mimi bukan nak kondem orang melayu tapi...melayu mudah lupe..!!! tu yang payah tu..yang buruk kita jauhi...

PROJEK KELI KANVAS said...

eh,,betol lah mimi...senang nak komen kat blog nie..macam blog keli jugak...cuba la try komen mimi.... :p

Wan Botaq said...

banyak lagi scam.. yg suami vanida imran join tu dlu pn scam gak... (bukan yang skng punya, dulu... x ingat nama program tu)

mimi said...

Thanks my friend....

mimi said...

@wan botaq.....tu la niat kita murni tapi mera yg punya hati kurang elok...adoi kesian member2 yg terkena tu..

Admin said...

fuh,nasib saya tak masuk dulu.siap tipon lagi tanya mcm mana cara nak masuk.tapi per2 pun yg ni kisah benar .nak buat potret tersayang dalam sulaman?cuba tebgok kat http://mumcollections.blogspot.com .mana tau berkenan.TQ saya oun ada follow awak.nanti follow saya ey.

Dimas said...

sekarang memang harus lebih berhati2 lg...

Dimas Jr. said...

kunjungan perdana kesini..

wachak said...

Ramalanku benar belaka ... ceh wahh cam lagu lak. Kalu jenis kuar modal duit singgit dapat untung seratus hinggit dalam masa yg singkat ... emm rentikanlah. Yg jenis cam piramid ni wa x berapa nk berkenan.

Mario said...

mimi ada join ke bende ni...?

mimi said...

hubby mimi join..joint kerana kawan ..dia pun tak ambik port pasal blogstarz nie...dia bayar pastu tinggal..sampailh bloogstarz terkubur..em...mimi pun x mengerti sgt ape tu blogstarz...

mimi said...

terkilan jugak dgn tindakan compny blogstarz nie...kesian org melayu

aril said...
This comment has been removed by the author.
hosney said...

Salam semua dari mangsa Blogstarz,

Kita hidup penuh dengan dugaan, sama dengan kes Blogstarz ni, menggunakan platform Google Adsense untuk mencari keuntungan kepada diri sendiri.

Nak kata yang buta IT atau rabun IT, yang celik IT pun kena. Bila kita selidik satu sijil MLM atau kebenaran dari bank negara untuk deposit dana pun tak ade. Apalagi surat sokongan dari badan kerajaan yang berkaitan.

Masa tu exited sangat bro..

"NO RETREAT NEWER SURRENDER"

elok langita said...

duuh elok engga ngerti T.T

rabbit said...

hello ..nice blog..

amry said...

salam...ni pertama kali masuk blog ni...blog yang menarik...
kesian pada mereka yang tertipu, niat untuk mencari wang...tapi lain pula yang jadi. Saya ada juga sertai biz online, harap tak tertipu lah

mimi said...

Bukan semua nya menipu amry..hanya langkah berjaga-jaga,,,,sapa yg tak nak duit tapi.....em...sabar jer la..

Munir Ardi said...

informasi yang menarik

mimi said...

terima kasih MUNIR ARDI..

runingsmansev said...

wew....menarik ^.^

rabbit said...

Salam...ziarah disini...saya baru lagi dalam blogging mintak tunjuk ajar ,saya dah follow blog ni...kalau ader kelapangan sudilah kiranya lawat blog saya...thanks...maaf,,komen lari dari tajuk di atas...
From rabbit

rabbit said...

Wow....senag la nak komen kat sini...best la..kalau semua blog cam nie kan snang saya nak komen...em..ape pun salam kenal dari saya rabbit...best datang sini..

rabbit said...

Mintak tunjuk ajar tau....~~

Krole said...

wuahh kte amik smua ni jd pengajaran tok msa dpan...

mimi said...

thanks krole....smoga sedikit sebanyak dapt menbantu kita untk lebih berhati-hati...

belalang hijau said...

belalang pun prnh d ajak tuk join blogstarz oleh abg belalang.seb bek belalang x join.sian kat abg belalang...lebur bnyk gak duit dia...

Anne Boleyn said...

waaa...x tau menau pun sal blogstarz ni. thanx for sharing btw :)

joey glider said...

this a bit strange..

Mohd Ismail wrote that articles years ago and we as reader take part into the discussion..

and now, still we hear about this company?

People..never learn eh?

zackmohd said...

saya pun mcm mimi jugak le...yg sadis sekali saya join kan member baik saya sekali..adus...few names dlm buih masa tu..lebuy,mukhlis,,mib...i was emale@exblogstarz then..take a look at a new me now ...

mimi said...

semoga kita dapat pengajaran..

Along25 said...

teruk sungguh blogstarz ni! macam mana MELAYU nak maju! tau makan hasil orang jer!

mimi said...

tu la....sedih tengok bangsa sendiri yang nak jatuhkan bangsa sendiri..

cobol said...

salam..
wa pun da terjebak dalam blogstarz ni..susah la..mula kita yakin dgn benda last2 jadi mcm ni.semua downline cari kita..ckp kita penipu..tapi sebanarnya???
huhu...xpe la..last2 kebenaran akn terserlah..cewahh

CoNan said...

aduh apa ni tipu2 lak!!
sekeh bwu taw otai2 yg wat blogstarz ni....hohohohhohoh
:)

mimi said...

sabar...sekarang banyak lagi cara lain nak jana duit dengan cara yang halal...
ok...

perantau sepi said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...