Sunday, April 8, 2012

PINK TEDDY



PINK TEDDY

BAHAN BAHAN ;
85 gram mentega
75 gram gula pasir
230 gram tepung gandum
1 sudu teh essen roti ( maripan )
2 biji telur ( jangan lupa basuh dahulu )
Badam cincang lagi banyak lagi sedap

CARA MENYEDIAKAN
1.         Pukul telur, essen vanilla, mentega dan gula sehingga kembang
2.         Masukkan pula badam cincang. Gaul dan kemudian masukkan pula tepung gandum
3.         Terap adunan  dan bakar selama 30 minit pada suhu 160 darjah. Setelah masak hias dengan gula aising
4.         Sesuai untuk minum petang bersama keluarga tercinta di laman rumah

2 comments:

Mak Lagenda said...

Waaaa..mimi dah start buat biskut la plak!!

mimi said...

huhuhuhu...
nampaknya cam tu la MAK.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...